Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) doreşte înfiinţarea unui sistem de info-chioşcuri în zonele rurale

MADRMinisterul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) doreşte înfiinţarea unui sistem de info-chioşcuri în zonele rurale pentru a oferi informaţii fermierilor în vederea accesării fondurilor europene pentru agricultură.

Achiziţionarea, instalarea de terminale şi mentenanţa acestora vor fi finanţate de către MADR prin programele de asistenţă tehnică prevăzute din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. De asemenea, la nevoie, Ministerul Agriculturii ar putea finanţa un abonament pentru Internet necesar funcţionării corespunzătoare a acestor info-chioşcuri.  

Totodată, MADR consideră că obiectivele tip „info-chioşcuri” pot fi amplasate în sediile primăriilor din zonele rurale. Pentru implementarea acestui proiect, Ministerul Agriculturii propune semnarea unui acord cu Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru a facilita colaborarea cu Prefecturile şi Consiliile Locale.

Agricultorii care vor dori să acceseze informaţiile puse la dispoziţie prin intermediul info-chioşcurilor vor fi îndrumaţi de către angajaţii instituţiilor aflate în subordinea celor două ministere implicate în acest proiect.

Scopul programului iniţiat de MADR este de a creşte eficienţa şi de a simplifica procedurile de completare a cererilor de sprijin din fonduri europene. Informarea la nivel local cu privire la programele finanţate din fonduri comunitare este o prioritate a Ministerului Agriculturii, iar acest program vine în completarea campaniilor de informare derulate de instituţiile subordonate.  

Sursa:MADR

Lasă un răspuns