Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, la o întâlnire cu reprezentanţii producătorilor şi procesatorilor de legume – fructe

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu TABĂRĂ a avut, la sfârşitul săptămânii trecute, o întâlnire cu reprezentanţii producătorilor şi procesatorilor de legume – fructe, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Legume-fructe

Ministrul Valeriu Tabără i-a anunţat pe partenerii de dialog că MADR a solicitat Comisiei Europene aprobarea pentru crearea unui program de reconversie – restructurare a plantaţiilor pomicole, asemănător celui existent deja pentru plantaţiile viticole. Alte teme abordate de ministrul agriculturii au fost depozitele pentru legume – fructe, înfiinţarea Camerelor Agricole, sistemul actual de pieţe şi organizarea grupurilor de producători.

Principalele probleme şi propuneri exprimate de reprezentanţii producătorilor şi procesatorilor de legume – fructe au fost lipsa legumelor şi a fructelor româneşti de pe piaţa românească, costurile ridicate ale apei şi energiei pentru irigaţii, modificarea sistemului pentru zilieri şi acordarea de subvenţii pentru export.

Sursa:MADR

Lasă un răspuns