Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit, cu o delegaţie a Băncii Mondiale

Valeriu Tabara

Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit, miercuri 26 ianuarie 2011, cu o delegaţie a Băncii Mondiale (BM), condusă de Holger Kray.

Întâlnirea, organizată la sediul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), a avut drept scop discutarea mai multor teme, precum analiza funcţională a activităţii realizată de Banca Mondială, cerinţele de eco-condiţionalitate şi programele BM aflate în curs de desfăşurare.

Punctul central al discuţiei a fost identificarea soluţiilor optime pentru implementarea recomandărilor formulate în cadrul raportului „Analiza funcţională a Administraţiei din Agricultură şi Dezvoltare Rurală” şi modalităţile de continuare a colaborării cu Banca Mondială.

Referitor la cerinţele de eco-condiţionalitate, Holger Kray a subliniat că acest subiect trebuie să reprezinte o prioritate pentru ţara noastră şi a exprimat disponibilitatea Băncii Mondiale de a sprijini implementarea cerinţelor. A fost propusă o colaborare între MADR şi Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) în cadrul proiectului implementat de MMP, „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”.

La rândul său, ministrul Valeriu Tabără a precizat că doreşte continuarea colaborării cu Banca Mondială atât în cadrul unor proiecte prin intermediul cărora vor fi implementate recomandările cheie formulate în urma analizei funcţionale, cât şi în ceea ce priveşte cerinţele de eco-condiţionalitate. De asemenea, ministrul agriculturii s-a arătat deschis şi pentru colaborarea cu reprezentanţii Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Sursa:MADR

Lasă un răspuns