Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale Valeriu Tabără participă la reuniunea Consiliului de miniştri „Agricultură şi Pescuit”

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale Valeriu Tabără va participa marţi, 26 octombrie 2010, la Luxembourg, la reuniunea Consiliului de miniştri pentru Agricultură şi Pescuit. În cadrul întâlnirii se vor discuta unele propuneri de amendamente la regulamentele privind susţinerea dezvoltării rurale şi schemele de plăţi directe pentru fermieri, din perspectiva reformei PAC.

În domeniul pescuitului, miniştrii vor încerca sa găsească un punct de vedere comun referitor la oportunităţile de pescuit pentru 2011 în Marea Baltică. De asemenea, va avea loc un schimb de opinii privind consultările anuale între Uniunea Europeană şi Norvegia în cadrul acordului privind pescuitul, încheiat între cele două părţi.

În seara premergătoare evenimentului, respectiv 25 octombrie a.c., cu începere de la ora 19:00, Valeriu Tabără va fi prezent la întâlnirea informală a miniştrilor agriculturii din cele 12 noi state membre ale UE. Aceasta a fost convocată de ministrul polonez al agriculturii, Marek Sawicki, cu scopul de a realiza un schimb de opinii cu privire la sistemul de plăţi directe. Rezultatul întâlnirii va fi prezentat, apoi, reuniunii miniştrilor din data de 26 octombrie.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns