Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei Danone, pentru a discuta probleme din sectorul laptelui în România

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, s-a întâlnit la sediul instituţiei cu reprezentanţii companiei Danone, pentru a discuta principalele probleme ale sectorului lapte din România se arata într-un comunicat de presa al MADR.

Temele abordate cu ocazia acestei întâlniri au fost industria lactatelor, sursele de lapte conform, importul de lapte, evaziunea din domeniul laptelui.

Reprezentanţii companiei procesatoare au prezentat câteva propuneri pentru dinamizarea pieţei lactatelor, precum crearea a două asociaţii de producători de lapte cu care poată dezvolte un dialog în special cu privire la preţul laptelui. De asemenea, reprezentanţii Danone au propus crearea unui triunghi de relaţionare între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, producători şi procesatori pentru reglarea preţului laptelui.

La rândul său, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale şi-a exprimat preocuparea ca producţia de lapte din România să fie valorificată în totalitate, referindu-se inclusiv la prelucrarea producţiei de lapte din zone mai puţin accesibile. Valeriu Tabără a mai spus că nu există justificare pentru importurile de lapte, în condiţiile în care în ţara noastră se produce o cantitate suficientă. El a subliniat că trebuie să se perfecţioneze procesele de prelucrare şi procesare.

Agrias.ro

Lasă un răspuns