Mugur Isărescu: Neplata datoriilor este un sport naţional în România, iar acum nu plăteşte nici statul

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, vineri, că în România neplata datoriilor este „un sport naţional” şi ar trebui ca statul să dea un exemplu pozitiv şi să îşi achite debitele, pentru că altfel „se strică atmosfera asupra economiei de piaţă”.

Isărescu a afirmat, într-un discurs ţinut la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj, că într-o economie de piaţă cine a consumat a plătit, iar dacă nu respectă acest principiu este „eliminat din club”.

„Trebuie rezolvată problema arieratelor. Iarăşi am intrat în arierate, deşi credeam că am scăpat de ele. Nu ne plătim datoriile. Nu este economie de piaţă. Într-o economie de piaţă ai consumat, ai plătit. Este un obicei care te scoate din club, te elimină, consumi şi nu plăteşti. Este un sport naţional, iar acum nu plăteşte nici statul. Statul trebuie să dea exemplu despre plata la timp a obligaţiilor sale, nu să dea exemplu negativ, pentru că atunci s-a stricat toată atmosfera economiei de piaţă”, a afirmat guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu a participat la manifestările dedicate împlinirii a 90 de ani de la înfiinţarea primei instituţii de învăţământ economic superior în limba română, Academia de Înalte Studii Comerciale şi Industriale.

Sursa:Mediafax

Lasă un răspuns