Nu sunt condiţii pentru a creşte preţul pâinii

Paine

Nu sunt condiţii pentru a creşte preţul pâinii, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

 ‘Este treaba Rompan-ului, dacă a anunţat creşterea preţului la pâine. Nu sunt condiţii de a creşte preţul pâinii. Trebuie să-şi revadă costurile. Există grâu în România care să intre în procesare şi să se producă pâine’, a declarat ministrul Agriculturii.

Întrebat dacă vor creşte preţurile în preajma sărbătorilor, Valeriu Tabăra a afirmat că a mai spus-o şi îşi menţine acest punct de vedere potrivit căruia nu există motive de creştere a preţurilor.

‘După analiza făcută şi în interiorul Ministerului Agriculturii şi în cadrul Institutului de Cercetări Economice al Academiei şi la Institutul de Cercetări Economice Mondiale, am spus că nu există motive de creştere a preţurilor şi îmi menţin acest punct de vedere’, a spus Tabără.

Ministrul Agriculturii a adăugat că, în condiţii normale, atunci când cantităţile de produse se vând, ar trebui să scadă preţul pentru că aşa este în toată lumea.

‘În România există anormalităţi, din păcate’, a precizat ministrul Agriculturii.

Valeriu Tabără s-a întâlnit sâmbătă la Braşov cu fermieri, reprezentanţi ai asociaţiilor crescătorilor de animale, conduceri ale institutelor de cercetări în domeniul agriculturii care îşi desfăşoară activitatea în judeţ.

Problemele puse în discuţie s-au referit la subvenţiile pentru sectorul vegetal şi animal, legea arendei, desfăşurarea recensământului agricol, reabilitarea sistemelor de irigaţii.

Sursa:AGERPRES

Lasă un răspuns