O nouă piaţă în zona Pipera

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a inaugurat joi o nouă piaţă agroalimentară pe platforma Pipera, vizavi de staţia de metrou din zonă. Deschiderea pieţei a avut loc într-o atmosferă festivă, specific românească, publicul prezent la eveniment având ocazia să servească gratis vin fiert, ţuică fiarta şi covrigi calzi, dar şi să asiste la un mini spectacol folcloric.

Organizatorii au reuşit să aducă la tarabe numai produse tradiţionale româneşti direct de la producători, în special din Ardeal.

La ”Piaţa Românească” se pot găsi brânză, caşcaval, lactate, carne şi produse din carne din zona Sibiului, preparate după reţetele tradiţionale. Din zona Vrancea este adus vin vărsat alb şi roşu, la preţuri de 4-5 lei litri, în funcţie de preferinţe. Noua piaţă deţine şi standuri moderne – gen căsuţe din lemn, după modelul celor europene – cu legume şi fructe, aici fiind amenajate şi alte 16 spaţii comerciale. Nu lipsesc nici produsele de panificaţie sau dulciuri.

Piaţa a fost ridicată pe un amplasament liber de mai mulţi ani, iar construcţia a revigorat zona. Ea este desfăşurată pe parter şi un etaj cu birouri administrative şi are o parcare de 50 de locuri.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns