O singura declaratie in locul a cinci declaratii

Intr-un interviu, ministrul de finante, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ieri ca „din mai 2010, un grup de lucru din Ministerul de Finante si ANAF a lucrat la simplificarea poverii administrative. Contribuabilii vor depune o singura declaratie in locul a cinci declaratii pe care erau obligati pana acum sa le depuna. Venim astfel in sprijinul mediului de afaceri, care asteapta o reducere a birocratiei. Reducem asadar povara administrativa, in spiritul recomandarilor Comisiei Europene. Sunt in curs de desfasurare intalniri cu mediul de afaceri, care ne asteptam sa depuna peste 500.000 de declaratii. Suntem pregatiti din punct de vedere tehnic sa le primim”.

Astfel, declaratiile vor fi depuse la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), urmand ca agentia sa transmita datele la Casa de Pensii, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si la Casele de Sanatate.

Conform celor spuse insa de Adrian Popescu, directorul general al Directiei de tehnologia informatiei din MFP, „primirea la ghiseu a declaratiilor va crea o presiunea foarte mare asupra ghiseelor administratiilor fiscale, pentru ca ce se intampla pana acum la ghiseele a patru institutii se va intampla la ghiseele unei singure institutii”.

Lasă un răspuns