Forumul mondial pentru agricultură 2010

OCDE

OCDE Forumul mondial pentru agricultură şi Politici de Dezvoltare Agricolă pentru reducerea sărăciei şi securitate alimentară va avea loc la Paris, pe 29-30 noiembrie 2010.

OECD Global Forum pentru agricultură 2010 este preocupat de identificarea unor modalităţi în care guvernele pot accelera dezvoltarea agricolă şi pentru a aborda probleme ale sărăciei şi insecurităţii alimentare. 

Bazându-se pe analizele analitice recente, în primul rând de la OCDE, Forumul oferă perspective de factori comuni prin care explică succesele din unele ţări şi progresul şovăitor din altele, şi discerne ingredientele cheie ale mixului de politici necesare.

Se ştie că peste un miliard de oameni din lume trăiesc cu mai puţin de un dolar pe zi şi un număr similar suferă de foame şi subnutriţie. 

Astfel, se oferă oportunitatea de a discuta la acest Forum despre rolul specific ce trebuie jucat in acest sens de instrumentele politicii agricole moderne care sa fie combinate cu alte politici non-agricole.

Sectorul agricol rămâne de o importanţă primordială pentru multe economii non-OCDE,  si prin urmare, în acest scop Forumul Global pentru agricultură este de a favoriza un dialog între tările membre ale OCDE şi economiilor non-membre cu privire la problemele politicilor agricole.  Acest dialog se bazează pe monitorizarea periodică şi analiza evaluării şi consolidării procesului de reformă politică şi liberalizarea comerţului prin intermediul analizei şi abordării problemelor emergente politicii agricole.

Deci, subiectul principal la Forumul mondial pentru agricultură gravitează în jurul legăturilor dintre reforma politicii interne, liberalizarea comerţului, creşterea economică şi reducerea sărăciei, toate în contextual politicilor agricole.

Principalii participanţii la Forum sunt oficiali guvernamentali din ţările OCDE şi o gamă largă de economii non-membre, experţi agricoli din organizaţiile interguvernamentale, ONG-uri, grupuri de producători agricoli şi industrie agro-alimentară şi cercetători.

Agrias.ro

Lasă un răspuns