Pe rafturile magazinelor, vin contrafăcut din apă, zahăr şi alcool

În urma prelevării de probe de la cinci companii, de către experţii laboratorului oficial al Uniunii Europene, s-a ajuns la concluzia că nouă sortimente de vinuri, sunt falsificate.

Rezultatele laboratorului oficial al Comisiei Europene arată că producătorii vindeau la sticlă, pe post de vin, apă exogenă şi alcool din trestie de zahăr sau porumb.

Sortimentele contrafăcute sunt vinuri de masă demiseci.

Vinurile,”Strămoşesc” şi „9 poloboace” produse de SC Vinexport Trade Mark Focşani, conţin zahăr în proporţie de 30, respectiv 40% şi sunt suspectate că ar avea şi apă.

De asemenea, potrivit raportului, un alt vin „Perla Dunării” produs de SC Vinton Galaţi are zahăr în proporţie de 100% şi apă în proporţie de 80%.

Urmează „Buchet”, vin de masă demisec, roşu şi alb, produs de Casa de Vinuri Zoreşti Buzău, care conţine zahăr adăugat în proporţie de 30, respectiv 20%. Reprezentanţii companiei se justifică, spunând, că 2010 a fost un an capricios pentru viţa de vie şi au cerut o derogare de la Ministerul Agriculturii ca să adauge 34 de grame de zahăr la litrul de vin.

Un alt vin de masă roşu şi alb, produs de Murfatlar,”Babanul”, are în compoziţie 60% adaos de zahăr, 40% adaos de apă.

Testele au arătat că si vinul de masă demisec alb, „Alb Nobil”, fabricat de SC Rom Cas Srl Dâmboviţa, este făcut din zahăr, adăugat în proporţie de 100% şi 60% apă.

În urma verificărilor, unele firme riscă, pe lângă amenzi, să li se ridice sau chiar să li se suspende licenţa.

Lasă un răspuns