Plan gigant de dezvoltare pentru România: 12 silozuri la Dunăre

Alfred C. Toepfer, unul dintre cei mai mari traderi de cereale de pe piaţa locală cu afaceri de peste 300 de milioane de euro, anunţă că intenţionează să construiască o reţea de 12 silozuri de-a lungul Dunării, un alt siloz în vestul României şi un terminal de export în portul Constanţa.

„Acest proiect creează o reţea completă ce ne va permite să luăm grânele direct de la fermieri, să le transportăm, să le stocăm şi în cele din urmă să le exportăm”, a declarat Gary Towne, preşedinte al Alfred C. Toepfer, citat de Market Watch.

Germanii de la Toepfer au în România silozuri cu o capacitate de stocare totală de 110.000 de tone de cereale, conform informaţiilor anterioare.

Alfred C. Toepfer deţine în România trei silozuri în Giurgiu cu o capacitate totală de 45.000 de tone. Două din cele trei silozuri din Giurgiu au fost cumpărate la sfârşitul anului 2009 de la Cerealcom Giurgiu, companie controlată de acţionarii Avicola Buzău. Germanii mai deţin capacităţi de stocare în Brăila, Constanţa, Corabia, Olteniţa, Orşova şi Zimnicea.

În urmă cu o lună germanii de la Toepfer au făcut prima investiţie din ultimii doi ani pe piaţă locală prin achiziţia unui siloz de 12.000 de tone în Biled, judeţul Timiş, în apropierea graniţei cu Ungaria.

Compania intră în compeţiei cu alte mari case de comerţ cu cereale precum americanii de la Cargill sau companii elveţiene precum Glencore sau Ameropa sau olandezii de la Nidera. Toepfer comercializează anual 42 de milioane de tone de materii prime în fiecare an având 2.000 de angajaţi la nivel internaţional şi prezenţă în 36 de ţări.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns