Praznicul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril, la Muzeul Ţăranului Român

Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MŢR) organizează, în perioada 5 – 7 noiembrie, ‘Praznicul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril’, un târg care îşi propune să le ofere vizitatorilor produse tradiţionale româneşti, naturale, preparate cu respectul cuvenit pentru oameni, a informat Cristina Călin, PR manager al instituţiei menţionate.

Potrivit organizatorilor, producătorii din târg sunt gata să le răspundă vizitatorilor la orice întrebare, astfel că ei vor avea ocazia să afle cum sunt preparate brânzeturile, mezelurile, dulciurile, mierea şi alte delicatese pe care le găsesc pe mesele comercianţilor.

De asemenea, la târg va fi lansată dulceaţa de gutui fără zahăr ‘Topoloveana’!

Cum vremea lui Brumar este rece, vizitatorii se pot încălzi la un pahar de vin fiert cu mirodenii, cu carne de viţel la proţap, pastramă, saramură de peşte şi cârnăciori. Restaurantul cu specific românesc ‘La Mircea Măcelaru’, condus de bucătarul-şef Silvian Scornea, cooptat de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism din România în echipa naţională pentru Olimpiada de gen de la Erfurt, îi ademeneşte pe vizitatori cu sărmăluţe cu mămăliguţă fierbinte, carne friptă pe grătar, pâine coaptă în ţest.

De asemenea, cei care sunt pricepuţi într-ale bucătăriei îşi pot arăta talentul la numeroasele concursuri care au loc în cele trei zile de târg.

Cumpărăturile nu sunt singurul motiv pentru a veni la târg, din oră în oră, copiii care îşi serbează onomastica de Sf. Mihai şi Gavriil urmând a primi premii delicioase de la organizatori.

Cel mai interesant moment va fi cel al degustării colivelor, pentru că ziua de 6 noiembrie este marcată în calendarul ortodox ca ‘Moşii de toamnă’. Acest moment se va realiza şi prin donarea de magiun natural de prune către trei case de copii de Bucureşti: ‘Robin Hood’, ‘Casa Speranţei’ şi ‘Centrul Sf. Spiridon’.

‘Micuţii vor participa la o serie de concursuri, care au ca temă principală alimentaţia sănătoasă. De ajutor, pentru a putea întreprinde acest gest frumos am avut alături ‘Asociaţia Şcoală pentru Sănătate’, condusă de europarlamentarul Daciana Sârbu’, a spus Cristina Călin.

Atmosfera târgului va fi întreţinută de copiii de la Ansamblul Ciuleandra din Topoloveni, care vor dansa duminică alături de vizitatorii invitaţi de gazde să intre în atmosfera de sărbătoare a Sf. Mihail şi Gavril.

Sursa:AGERPRES

Lasă un răspuns