Preţurile alimentelor în capitală, comparate cu cele din judeţele ţării

Carnea de pasăre, porc şi vită, cât şi brânza telemea, se cumpără în Bucureşti la cele mai mici preţuri, decât în multe judeţe ale ţării.

În schimb laptele, legumele şi fructele, în Bucureşti, sunt printre cele mai scumpe din ţară.

Astfel, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, la carne preţurile din Bucureşti sunt mai mici, situându-se între 7,5 lei şi 12 lei, în timp ce la Constanţa se situează între 16 lei şi 19 lei,la Caraş-Severin sau Brăila se vinde cu 14-15 lei, iar la Iaşi şi Vaslui cu până la 14 lei.

Situaţie asemănătoare este şi la brânza telemea, care în Bucureşti costă între 12 şi 20 lei, în timp ce în judeţe precum Galaţi, Ilfov, sau Buzău preţurile ajung până la 22-24 lei.

La polul opus al preţurilor se află laptele, care în general este ceva mai scump în Bucureşti decât în restul ţării, ajungând la 4,5 lei pe litru, în timp ce în ţară se vinde un litru de lapte cu 2,5 lei-3 lei, conform informaţiilor ministerului.

La fel se întâmplă şi la fructe şi legume, acestea găsindu-se în Capitală la preţuri ceva mai ridicate. Astfel, castraveţii sunt printre cei mai scumpi din ţară, ajungând la 8 lei per kilogram, în timp ce în restul ţării se vând cu preţuri cuprinse între 3 lei şi 7 lei.

Şi în cazul merelor şi perelor situaţia este asemănătoare, bucureştenii fiind nevoiţi să le achiziţioneze la unele dintre cele mai mari preţuri din ţară.

Lasă un răspuns