Romania nu stie sa-si negocieze agricultura: 15 ministri in 21 de ani

Dragoş Frumosu, preşedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSI), a participat la Romanian Agribusiness Conference, unde a prezentat aspecte legate de agricultura romaneasca, relatia producatorilor cu retailerii, dar si cu autoritatile care au atributii de reglementare in acest domeniu. Agrias.ro a participat la acest eveniment pentru a filma aceste declaratii si discutii pe teme legate de agribusiness si relatiile dintre principalii actori ai acestui sector.

La intrebarea agrias.ro privind reglementarea relatiei dintre proprietarii de terenuri agricole si arendasi, dl. Dragoş Frumosu a subliniat necesitatea adoptarii unei legislatii care sa protejeze proprietarii in relatia cu arendasii. Nu de putine ori arendasii speculeaza lipsa de informare a proprietarilor din mediul rural, oferindu-le in fiecare an, in schimbul dreptului de a cultiva terenul si, implicit, de a cere subventiile de la stat, sume si produse agricole in cantitati mult prea reduse, comparativ cu valoarea recoltei obtinute pe respectivul teren arendat.

Evenimentul a constituit un prilej de analiză şi dezbatere a agriculturii la nivel naţional, reunind într-un mediu dinamic reprezentanţi de marcă din asociaţii şi agenţii; producători de cereale, erbicide, pesticide şi produse agro-chimice; companii FMCG şi distribuitori; furnizori de soluţii, echipamente şi servicii specifice industriei; experţi; investitori; bănci; companii de consultanţă IT şi case de avocatură.

Agrias.ro va prezenta zilele urmatoare, integral, prin materiale video, discursurile invitatilor la eveniment:

La aceste link-uri gasiti postate urmatoarele materiale video, respectiv:

1 thought on “Romania nu stie sa-si negocieze agricultura: 15 ministri in 21 de ani

Lasă un răspuns