Primavara debuteaza cu ingrijorari in domeniu agricol

Agricultorii din intreaga lume, vor primi in primavara acestui an mai multe fonduri, in vederea cultivarii de suprafete mai mari cu produse agricole de importanta majora. In acest fel, se va stimula productivitatea si se vor stopa cresterile de pret la produsele alimentare.
In China, guvernul intentioneaza sa creasca subventiile agricole si sa implementeze proiecte pentru a mari productia de culturi modificate genetic.
Departamentul Agriculturii din SUA, are proiecte cu suprafete mari de teren, care vor fi cultivate cu porumb si soia.
Analistii Reuters au declarat ca sunt suprafete insemnate de teren agricol in America Latina, Africa si regiunea Marii Negre care ar putea fi cultivate cu porumb, grau si soia, produse ale caror preturi au urcat la cotele cele mai inalte, pe pietele SUA in ultimele saptamani.
Un strateg al Bancii Federale din Australia a declarat ca exista potential pentru utilizarea de terenuri agricole si in alte parti ale lumii, inclusiv in Africa si fosta Uniune Sovietica.
Din cauza cresterii masive a preturilor la alimente, in luna februarie, tarile din Orientul Mijlociu au intensificat importurile de cereale pentru a asigura aprovizionarea populatiei.
Doua tari mari producatoare de soia (fiind pe locul doi si respectiv trei in lume), Brazilia si Argentina, sunt pe drumul cel bun, pentru al doilea an consecutiv, in obtinerea de productii mari si stoparea cresterii preturilor la alimente, dupa cum reiese din afirmatiile analistilor.
In Rusia, populatia isi manifesta ingrijorarea din cauza cresterii preturilor la alimente si scaderea stocului de cereale atat pentru hrana populatiei, cat si a animalelor, si, din acest motiv, au extins interdictia asupra exportului de cereale pana la sfarsitul anului viitor, dupa cum a declarat vice-premierul Viktor Zubkov.

Lasă un răspuns