Prioritatile noului ministru al Agriculturii Daniel Constantin

Daniel Constantin - Foto: EVZ.ro

Daniel Constantin - Foto: EVZ.ro

Daniel Constantin - Foto: EVZ.ro
Daniel Constantin - Foto: EVZ.ro

In primul rand urmareste reducerea Taxei pe valoarea adaugata (TVA) la alimente fiindca „este o prioritate si sper ca in aceste sase luni sa dam macar un exemplu pe sectorul de morarit si panificatie”, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

„Nu pot să vă spun că de la 1 iunie sau 1 iulie, probabil spre sfarsitul acestui an, vom avea ca prioritate sa introducem o taxa redusa (TVA), dar numai dupa discutiile cu Ministerul de Finante si mai ales cu Fondul Monetar International, unde deja s-a ridicat aceasta problema la modul informal. Speram sa putem introduce pe zona de morarit si panificatie pentru a da un exemplu ca in acest mod putem sa combatem evaziunea fiscala. Nu am dimensiunea exacta, sper ca in cateva zile sa vedem cu specialistii din minister toate aceste calcule”, a precizat noul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin.

Chiar daca nu poate prezenta cifre privind dimensiunea exacta a evaziunii fiscale din agricultura, sunt sume mari in sectorul de cereale, panificatie si morarit, carne, flori si alte domenii conexe, „care pot aduce un plus la bugetul de stat”, conform noului ministru.

Daniel Constantin a declarat, în comisiile de specialitate din Parlament, ca vizeaza reducerea TVA la 9% pe zona de morarit si panificatie, pana la sfarsitul anului, fiindca evaziunea a atins cote de peste 70% din piata, dupa cresterea TVA la 1 iulie 2010, de la 19% la 24%.

Lasă un răspuns