Producţia de vin românesc a scăzut în 2010

Vin

Organizatorii Târgului Internaţional de Vinuri GoodWine, care s-a deschis  vineri,11 martie 2011 la World Trade Center din Bucureşti, declara ca producţia de vin a scăzut în 2010 cu 26 la sută , datorita crizei  şi condiţiilor  meteorologice, afectând puternic piaţa.

România a produs circa 4,95 milioane hectolitri de vin, cu aproape 30 la sută mai puţin decât în 2009. Au scăzut şi exporturile de vin, cu circa 1.117 tone, de la 10.037 tone în primele 11 luni ale anului 2009 la 8.919 tone în primele 11 luni ale anului 2010 si  au crescut  importurile de vin cu 5.026 tone în perioada ianuarie – noiembrie 2010, comparativ cu perioada similară din 2009.

Directorul general al Patronatul Naţional al Viei şi Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe , a declarat ca piaţa vinului în 2011 se va menţine la un nivel  asemanator cu cel din 2010, respectiv în jurul valorii de 400 de milioane de euro.

Criza este principalul motiv de scădere a consumului ,deoarece a redus ‘bugetul iubitorilor de vin’.

Producătorii de vin au anunţat că vor sprijini industria de târguri dedicată pieţei de profil ,  pentru a revitaliza piata.

Unul dintre târgurile importante – GoodWine este organizat an de an, la ediţia din 2011 fiind aşteptaţi peste 30 de producători, importatori şi distribuitori  din România, Republica Moldova, Franţa, Italia, Bulgaria, Argentina, Australia, Chile, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Statele Unite şi cinci firme din domenii conexe.
Evenimentul a fost deschis vineri, la World Trade Plaza, Hotel Pullman, Bucureşti.

Vizitatorii sunt aşteptaţi cu peste 350 de sortimente de vin, din care peste 50 vor fi lansate în premieră în cadrul evenimentului. Vinurile premium vor fi asociate cu delicatesse cu trufe, ciocolata bio premium şi alte preparate care vor fi pregătite de maeştri bucătari de la 10 restaurante şi şcoli de bucătări.

Printre companiile expozante la ediţia din martie 2011 Goodwine se numără: Cotnari, Domeniile Ostrov, Cramele Recaş, Vinarte, SERVE, Crama Oprişor, Cramele Rotenberg, Winero, Senator Wine, Crama Girboiu, Domeniile Sâmbureşti, Vie Vin Vanju Mare, Casa de Vinuri Huşi, Corcova, Vinexpert, Heinrig Distribution, Michel Torino – Argentina, Wine Distribution -Franţa, Eduardo Miroglio – Bulgaria, Tenuta Caretta – Italia, Mezalimpe, Pelican Negru, Et Cetera , Vinaria Nobila, Equinox, Cramele Cricova, Paolo Consult, Print Label – etichete vin, Bristot (brand premium de cafea), Avantaj Sută la Sută (butoaie şi accesorii crame), Fusion Technique,  Round The World Travel.

Lasă un răspuns