Produsele specifice sărbătorilor pascale nu vor lipsi de pe piaţă

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a dat asigurări că nu vor lipsi de pe piaţă produsele specifice sărbătorilor pascale.

‘Nu există riscuri în ceea ce priveşte lipsa unor produse de pe piaţă în perioada Paştelui. Sunt rezerve de miei. România este o ţară în care efectivele de ovine au crescut în ultimul an (…). Este un sector care ne poate asigura multe produse’, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.

De asemenea, acesta a precizat că piaţa românească va fi aprovizionată şi cu produse avicole, dar şi cu vinuri.

‘Nu cred că se pune problema la vinuri. Avem resurse, chiar de calitate foarte bună, iar în avicultură sperăm să rezolvăm problema creditării în avans pentru subvenţiile pe bunăstare. Azi intră în guvern acestă măsură şi pot să participe la creditare, dar cu condiţia să nu aibă datorii’, a menţionat Tabără.

De asemenea, şeful de la Agricultură a subliniat că prin ordinul comun cu Autoritatea Naţională Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor se pot face acele microunităţi de sacrificare prin care se poate omologa mai uşor tăierea mieilor.

Sursa :AGERPRES

Lasă un răspuns