Programe de finanţare dedicate întreprinzătorilor de la sate

Sat

Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri (FNTM) a organizat două programe pentru actualii şi viitorii întreprinzători de la sate. Primul, Rural Manager, care s-a încheiat în 2010, s-a desfăşurat în 18 judeţe din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Centru şi Sud-Est şi a fost finanţat cu aproximativ 9 milioane de lei din fonduri UE. Serviciile de consultanţă şi de promovare ale produselor au viyat aproximativ 1.600 de persoane, o parte dintre acestea ajungând să obţină finanţare europeană pentru iniţiativele lor.
Al doilea program, Rural Antreprenor, vizează, în cei doi ani de desfăşurare, peste 1.500 de întreprinzători din cele 23 de unităţi administrativ-teritoriale aparţinând regiunilor de dezvoltare Nord-Vest, Vest, Sud- Vest, Sud Muntenia şi Bucureşti- Ilfov. Proiectul va consta în 23 de conferinţe regionale (programul acestora poate fi accesat pe siteul ruralantreprenor.ro), o platformă complexă de e-learning şi acces la consultanţă gratuită.
„Pentru afacerile mici, costurile minime de lansare se pot situa între 5.000 şi 10.000 de euro.”, a spus MARIUS BOSTAN, preşedinte FNTM .

Un numar de peste 60 de afaceri care vor fi cuprinse în programul Rural Antreprenor vor beneficia de asistenţă specializată în domeniul IT, iar dintre cele complexe, 30 de afaceri vor beneficia gratuit de un sistem de management informatizat.

Agrias.ro

Lasă un răspuns