Recensământul agricol începe în decembrie

recensamant agricol
Recensamant agricol

Recensământul General Agricol, pentru care va începe culegerea datelor din teren pe data de 2 decembrie, va necesita o finanţare de aproape 130 milioane de lei, dintre care 4 milioane de euro, circa 17 milioane lei, vor reprezenta o contribuţie a UE.   

„Recensământul agricol este unul dintre cele mai mari evenimente din domeniu. Uniunea Europeană ne cere ca din 10 în 10 ani să se facă Recensământul General Agricol. În funcţie de aceste evenimente se pot lua deciziile cele mai bune”, a declarat joi într-o conferinţă de presă ministrul agriculturii, Valeriu Tabără.

Ministrul agriculturii a adăugat că ultimul mare recensământ agricol a avut loc în 2002-2003.

„Datele acelui recensământ nu au putut fi folosite”, a afirmat Tabără, care a refuzat să dea detalii.

Recensământul se derulează pe trei ani, inclusiv o perioadă pregătitoare.

În intervalul martie – 30 noiembrie 2010 au avut loc lucrările pregătitoare, între 2 decembrie 2010 şi 31 ianuarie 2011 vor fi culese datele din teren, iar acestea vor fi prelucrate la nivel teritorial între martie şi noiembrie 2011 şi la nivel central în perioada decembrie 2011 – mai 2012.

În iunie 2011 vor fi prezentate rezultatele provizorii, iar un an mai târziu se vor transmite la Eurostat rezultatele finale.

Datele din teren vor fi culese de aproximativ 40.000 de recenzori. În plus, va fi înfiinţat un call center la care populaţia îşi poate lămuri orice neclaritate.

„Fac apel la toată populaţia să declare datele doar persoanelor autorizate. Le solicităm oamenilor să legitimeze recenzorii”, a mai spus Tabără.

Campania de promovare va costa 30.000 de euro.

Sursa: Stiri.ro

Lasă un răspuns