România piaţă cheie pentru creşterea de păsări

Consumul de carne de pasăre, in Romania este de doar 18 kilograme pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă că există o şansă reală pentru industria creşterii păsărilor de a oferi o carne la preţ redus şi bogată în proteine pe piaţa românească şi nu numai,afirmă Neil Clark, de la Aviagen.
In România, întreprinderile private sunt responsabile pentru producţia de păsări din ţară, iar viitorul arată luminos pentru crescătorii de păsări.

Producatorii romani au îmbrăţişat modelul de piaţă integrată,mulţi dintre acestia deţin controlul asupra întregului proces, de la creşterea păsărilor la transport, şi chiar în privinţa punctelor de vânzare cu amănuntul unde îşi vând carnea produsă. Ca şi în alte ţări europene, modelul integrat se dovedeşte profitabil pentru producătorii români.

România a devenit o o piaţă cheie pentru creşterea de păsări din regiunea Europei Centrale şi de Est. Anul trecut, Aviagen a livrat peste un milion de păsări rasa Ross, 308 pentru prima oară în România. Numai anul trecut, producţia internă a crescut cu cel puţin 30%. Dincolo de faptul că există o piaţă internă puternică, România se învecinează cu cinci ţări, astfel încât există şi potenţialul de export. De asemenea, excelentele legături de transport fac ca producătorii români să poată privi mai departe.

România, incheie Neil Clark, se poate simţi încrezătoare în ceea ce priveşte viitorul industriei creşterii de păsări.

Lasă un răspuns