România riscă să mai piardă fondurile europene?

Ciolos

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş,a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Reprezentanţa Comisiei Europene în România -ca România riscă să piardă fondurile europene dacă nu va accelera procesul de utilizare a acestora.

„Este important ca România să accelereze procesul de utilizare a fondurilor europene pentru că, deşi stă bine pe partea de contractare, lucrurile merg destul de greu pe partea de execuţie şi de plată, existând un risc mare ca România să piardă fondurile din această cauză”, a precizat Cioloş.

România poate lua anumite măsuri de simplificare din punct de vedere al procedurilor administrative.

„Cred că sunt lucruri care pot fi făcute pentru accelerarea acestui proces şi mă gândesc la simplificări din punct de vedere al procedurilor administrative. Uitându-mă şi la alte state membre ale UE, am constatat că România are unul dintre cele mai complexe sisteme birocratice şi administrative de gestiune a fondurilor europene. Cred că există o marjă de simplificare, rămânând în limite rezonabile de bună utilizarea fondurilor”, a explicat comisarul european.

Dupa opinia acestuia, în România există şi numeroase instituţii implicate în gestiunea programelor europene.

‘Datorită complexităţii programelor finanţate cu fonduri structurale sunt implicate un număr mare de instituţii în gestiunea acestora. Cred că o coordonare centralizată transparentă pe orizontală ar contribui la o accelerare a procesului de utilizare a fondurilor structurale, la plata efectivă’, a explicat Cioloş, subliniind că este interesat ca membru al CE „ca fondurile să fie nu numai corect ci şi eficient utilizate, România fiind unul dintre beneficiarii mari ai acestora”.

Potrivit discuţiilor cu premierul şi preşedintele României, Dacian Cioloş a menţionat că au fost analizate aspectele legate de Politica Agricolă Comună, de calendarul pregătirii procesului legislativ al discuţiilor privind bugetul UE, dar şi alte aspecte legate de agenda UE şi România.

1 thought on “România riscă să mai piardă fondurile europene?

  1. nici in a’ 12 -lea ceas nu ne trezim
    unde sunt acele proiecte viabile aprobate ca saracia infloreste povestile nu se termina
    avem tot feluri de consultanti care daca probabil nu ar avea salariile acele frumoase nici o matura nu a rfi in stare sa tina in mana
    domnilor haideti mai coboriti pe pamint si atunci poate ca se poate face ceva nu ai bani pentru paine si vorbim de investitii de miliarde de euro cred ca cel care creaza 1.2. 3 locuri de munca ala stie ce inseamna probabi; nu are in apate decat truda vietii .dar oamenii axestia sunt simp;i oameni de care nu ne pasa decat la stabilirea impozitelor de plata
    cu respect sunt economista dar inacelasi stiu ceinseamna munca din gree probabil sunt naiva dar aceasta calitate maface sa fiu cea ce sunt

Lasă un răspuns