S-a finalizat vanzarea Azomures catre firma elvetiana Ameropa

Ameropa, compania elvetiana care tranzactioneaza ingrasaminte si cereale a finalizat preluarea companiei Azomures Targu-Mures. Tranzactia s-a realizat prin firma Pelican Fertilizers, care este detinuta de Ameropa. Planurile de investitii includ peste 200 de milioane de euro pentru retehnologizarea instalatiilor de pe platforma Azomures, pentru a reduce impactul asupra mediului si de a eficientiza productia de ingrasaminte.

Conform unui comunicat Chimpex Constanţa (CHEM) „Pelican Fertilizers este noul detinator a 100% din actiunile Eurofert Investments, precum si a 100% din actiunile Azomureş Holdings, care detin impreuna in mod direct 75,8% din titlurile Azomures”.

Prin modernizarea actualelor echipamente se urmareste reducerea impactului asupra mediului, inclusiv in cazul emisiilor de amoniac si este vizata si eficientizarea modului de folosire a surselor de energie. Investiţiile sunt planificate pentru o perioada de 4 ani, pentru ca activitatea pe platformă sa respecte normele de protectie a mediului, conform legislatiei actuale.

Jan Kadanik, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Azomureş a declarat: “Preluarea Azomureş este o tranzactie importanta pentru Ameropa si o premisa de dezvoltare in viitor. In cadrul grupului, Azomures reprezinta deja un brand puternic in domeniul ingrasamintelor chimice, iar investitiile pe care le vom derula la Targu Mures vor consolida acest lucru”.

Profitul înregistrat de Combinatul Azomures in 2010 a fost de 154 de milioane de lei, iar profitul net in 2011 a fost de 346 milioane de lei. Veniturile de anul trecut ale combinatului au fost de 1,89 miliarde lei, in crestere cu 55% fata de 1,22 miliarde lei in anul 2010, iar cheltuielile Azomures au avansat cu 41%, de la 1,05 miliarde lei la 1,48 miliarde lei.

Lasă un răspuns