S-au aprobat normele metodologice privind modul de acordare a ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale

Azi am primit informarea de la Serviciul de presă şi relaţii publice al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale privind faptul ca s-a aprobat HG nr. 207 din 9 martie 2011 pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale.

Astfel, astazi a fost aprobata in sedinta de Guvern hotararea de modificare a HG nr. 975/2011 prin care se aloca suma suplimentara de 21 mil. de lei pentru sustinerea crescatorilor de animale.

Deoarece in ultima perioada o serie de activitati desfasurate de institutii ale statului au fost predate catre asociatiile de crescatori de animale, statul roman susţine, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale (MADR), ameliorarea efectivelor de animale.

Beneficiarii ajutoarelor sunt crescatorii de animale carora le este acordata această forma de sprijin prin servicii subvenţionate. Serviciile sunt efectuate de asociatii si organizatii ale crescatorilor de animale acreditate de Agentia Natională de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie.

Lasă un răspuns