S-au redus pârloagele din România

Suprafaţa terenurilor nelucrate la nivel naţional s-a redus în acest an la circa 800.000 de hectare, faţă de câteva milioane de hectare în anii trecuţi, pentru că s-a creat o anumită teamă de penalizare prin dezbaterea referitoare la legea pentru aceste terenuri, dar şi datorită valorificării mai bune a producţiei agricole şi plăţii la timp a subvenţiilor, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
„Terenurile nelucrate, care în anii trecuţi se ridicau la câteva milioane de hectare, anul acesta şi prin dezbaterea care a avut loc pe această temă, poate şi o anumită teamă de penalizare, au coborât foarte mult, sub un milion, ajungând undeva la aproximativ 800.000 de hectare”, a spus ministrul Tabără, citat de Agerpres.

El a arătat că proiectul legii privind penalizarea terenurilor care nu sunt igienizate este finalizat şi urmează să fie afişat pe site-ul Ministerului Agriculturii. ‘O punem în discuţie publică, urmează o abordare la nivelul Guvernului şi o vom promova’, a mai arătat Tabără.

Potrivit acestuia, proiectul legislativ urmăreşte instituirea unei penalităţi pentru proprietarii care nu îşi igienizează terenurile aflate intravilan şi extravilan, fiind aplicabilă şi persoanelor juridice şi fizice, publice sau private.

Agrias.ro

Lasă un răspuns