SCAPA de ambalaje – campanie de colectare ambalaje produse de protectia plantelor (centrele de colectare pentru saptamana 1-7 noiembrie)

 

In lunile octombrie si noiembrie 2010 se desfasoara la nivel national campania de colectare “SCAPA de ambalaje!” organizata de Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania – AIPROM. Vezi unde poti scapa de ambalajele pesticidelor in saptamana 1 – 7 noiembrie.

Toti utilizatorii de produse de protectia plantelor pot preda la centrele selectate ambalajele provenite de la pesticide produse de companiile participante la sistem. Ambalajele de plastic si metal vor trebui sa fie decontaminate prin tripla clatire, golite de continut, uscate, curate, atent pastrate si avand capacele separate. Ambalajele de hartie, saci sau cutii, vor trebui sa fie curatate si compactate. Reprezentantii SCAPA vor emite documente justificative pentru preluarea deseurilor nepericuloase, clasificate de catre generatori cu codul 15.01.01 pentru hartie si carton, 15.01.02 pentru plastic si 15.01.04 pentru metal, conform HG 856/2002. Nerespectarea conditiilor de preluare va duce la neacceptarea ambalajelor.

Legea de comercializare a PPP, OG 41/22.08.2007, defineste obligatia fabricantilor, importatorilor, comerciantilor si distribuitorilor de PPP de a recupera ambalajele goale de PPP de la fermieri si obligatia utilizatorilor de PPP de a efectua operatia de tripla clatire a ambalajelor la momentul utilizarii produsului si de a returna ambalajele triplu clatite furnizorilor de produse.

Centrele de colectare SCAPA unde se desfasoara preluarea in saptamina in curs sunt:

2 – 3 noiembrie

Agricover – Arad – Calea Timisorii, nr. 212/2
Chimagri – Chiscani – sos. Vizirului, DN21, km. 10
Glissando – Cluj Napoca – str. Traian Vuia, nr. 228
Agricover – Falticeni – str. Al. cel Bun, nr. 17

4 – 5 noiembrie

Agrisan – Vernesti – Ferma 2
Valsi – Belciugatele – DN 3, Bucuresti – Calarasi, km. 25
Dachim – Turda – str. Gh. Lazar, nr. 11
Ecoplant – Carcea – str. Aeroportului
Promat Comimpex – Tasnad – str. Infratirii, nr. 112

Pentru cantitati mai mari de 30 mc se organizeaza preluare direct de la ferma, in baza unei solicitari telefonice la 0800.087.272 (apel gratuit).

Pentru mai multe informatii consultati www.aiprom.ro

Lasă un răspuns