Semnarea protocolului de colaborare intre Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit și Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România

La sediul Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a fost semnat protocolul de colaborare dintre Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) și Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR). Din partea APDRP, semnatar a fost domnul Director General Adjunct Ciprian Octavian Alic, iar din partea PTIR, domnul Președinte Florin Jianu.
Obiectivul principal al acestui protocol îl reprezintă colaborarea dintre cele două părţi în scopul sprijinului reciproc în procesul de implementare al Programului Național de Dezvoltare Rurală și, respectiv, activităţile de dezvoltare a mediului de afaceri în relaţie cu tinerii întreprinzători.
În cadrul documentului părțile s-au angajat să contribuie la crearea și sprijinirea unui cadrul legal funcțional și adecvat pentru tinerii întreprinzători, precum și a acțiunilor comune inițiate.
”Semnarea acestui protocol de colaborare arată rolul foarte important pe care Agenția îl acordă tinerilor și, totodată, atenția de care aceștia se bucura în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală. Antreprenoriatul tânăr este baza relansării spațiului economic rural și APDRP va sprijini activ inițiativele venite din partea tinerilor. Acțiunile pe care le vom desfășura împreună vor încerca să convingă și să atragă și mai multi tineri în agricultură și în spațiul rural pentru a dezvolta durabil un sector economic vital pentru România. Am încredere că acest protocol va fi începutul unei colaborări deosebit de fructoase.” – Ciprian Octavian Alic, director general adjunct APDRP.

”Prezentul protocol vine în continuarea celor pe care PTIR le-a semnat (ex.: Agenția pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM-uri). Fiind singura organizație patronală de acest gen, ne dorim o colaborare cu toate instituțiile care gestionează programe pentru tineri. Având în vedere că numărul tinerilor întreprinzători este mai mare în mediul urban, subliniem faptul că misiunea comună APRDP – PTIR este de a contribui la intensificarea spiritului și inițiativelor antreprenoriale și în mediul rural. Prezentul protocol ne obligă cu atât mai mult cu cât acesta este singurul semnat de Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit cu o organizație neguvernamentală.” – Florin Jianu, președinte PTIR.

Lasă un răspuns