Si cartofii o marfa de contrabanda?

cartofi

Comisarii Garzii Financiare Arad au confiscat, in Vama Nadlac, o cantitate de 23 de tone de cartofi provenind din Germania, dupa ce au constatat ca marfa urma sa fie vanduta pe „piata neagra” din Romania.

Transportul de cartofi a fost oprit pentru control marti seara, in Vama aradeana Nadlac, comisarii descoperind nereguli in documente si la firma la care urma sa ajunga marfa.

Cartofii provin din Germania si, conform documentelor prezentate de soferul autocamionului, marfa urma sa fie descarcata in Timisoara.

„S-a constatat ca destinatarul acestei achizitii intracomunicare este dat in consemn la frontiera din data de 24 ianuarie. Comisarii Garzii Financiare Timis au constatat ca destinatarul acestei achizitii, desi a evidentiat achizitiile efectuate pana la data controlului, nu a inregistrat sumele obtinute in urma vanzarii acestor marfuri”, se arata intr-un comunicat de presa transmis, miercuri, de Garda Financiara Arad.

Potrivit sursei citate, comisarii au descoperit si ca avizul de insotire a marfii se refera la un alt transport, fiind emis cu sase zile inaintea incarcarii marfii.

De asemenea, s-a constatat ca marfa nu este insotita de un certificat de conformitate care sa ateste locul de origine, provenienta si securitatea in privinta consumului.

„Constatarea echipei de control este ca intreaga cantitate de cartofi era destinata pietei negre a legumelor si fructelor” se mai arata in comunicat.

Comisarii au dispus confiscarea cantitatii de 23 de tone de cartofi, a carei valoare este de 68.000 de lei, in timp ce firma din Timisoara a fost amendata cu 20.000 de lei.

Sursa:Mediafax

1 thought on “Si cartofii o marfa de contrabanda?

  1. Aceasta contrabanda este la nivel national , nu numai cu cartofi nci cu tot felul de legume.Cand mai prind cate un tir astia din Vama e clar ca tipul nu a dat spaga si de aceea a fost prins.
    La ce mafie este in vami mi se pare scarbos ca prind nu stiu ce amarat care trebuie sa plateasca amenzi de prohibitie.

Lasă un răspuns