Simpozioanele BASF in Constanţa, Craiova, Brăila, Oradea, Alexandria, Timişoara şi Iaşi

Mai mult decât magie, profesionalism!

În perioada 17 ianuarie – 3 februarie 2012, compania BASF a organizat o serie de simpozioane în toate zonele importante ale ţării: Constanţa, Craiova, Brăila, Oradea, Alexandria, Timişoara şi Iaşi.

Aceste întâlniri au reunit fermieri şi distribuitori din toată ţara, ce au venit într-un număr impresionant pentru a afla care sunt cele mai noi soluţii BASF pentru protecţia culturilor de câmp în vederea pregătirii sezonului agricol următor.

Desfăşurate sub sloganul “Poţi încerca orice magie, dar pentru culturi sănătoase şi bogate ai nevoie de soluţii profesioniste”, scopul evenimentelor a fost acela de a demonstra că, pentru obţinerea unor culturi sănătoase, este nevoie de planificare şi soluţii inovatoare.

În cadrul simpozioanelor au fost prezentate tehnologiile de protecţie a plantelor pentru culturile de câmp: cereale, floarea – soarelui, porumb şi rapiţă. Un accent deosebit a fost pus pe sistemul de producţie Clearfield pentru floarea – soarelui (hibrizi + erbicid Pulsar), singura soluţie chimică pentru combaterea completă a buruienilor în cultura de floarea – soarelui printr-o singură aplicare.

Pentru cultura cerealelor, BASF recomandă tehnologia intensivă de combatere a bolilor, bazată pe două tratamente cu fungicide. A fost evidenţiat în mod special produsul Tango Super, un fungicid modern, cu o formulă îmbunătăţită, ce face ca absorbţia substanţelor active să fie omogenă şi să asigure o suprafaţă mai mare de protecţie pe o perioadă îndelungată.

Pachetul Rekord este soluţia de erbicidare recomandată de BASF pentru o protecţie ideală a culturii de porumb împotriva buruienilor mono şi dicotiledonate anuale şi perene, prezentând avantajul unei singure aplicări. În situaţia infestării ridicate cu buruieni graminee şi, în mod special cu costrei din rizomi, BASF propune tehnologia Duo System (hibrizi de porumb rezistenţi la cicloxidim + erbicid Stratos Ultra), o soluţie nouă cu spectru superior de combatere a buruienilor şi cu eficacitate ridicată asupra gramineelor.

Produsul Opera rămâne pilonul de rezistenţă al tehnologiei BASF pentru protecţia culturii de porumb atunci când se urmăreşte obţinerea unor sporuri de producţie considerabile prin stimularea efectelor fiziologice ale plantelor pentru protecţia împotriva factorilor de stres.

În condiţiile în care, în acest an, cultura de rapiţă este compromisă în proporţie dramatică, specialiştii BASF au arătat necesitatea efectuării în mod corespunzător a tratamentelor de primăvară pentru protecţia suprafeţelor de rapiţă salvate de condiţiile climatice neprielnice din această toamnă. Aplicarea unor produse precum Caramba Turbo şi Pictor reprezintă soluţia optimă pentru obţinerea unor recolte maxime de pe suprafeţele cu rapiţă existente. Pe lângă efectul fungicid, aceste produse îmbunătăţesc stabilitatea tulpinii, previn căderea, asigură o inflorescenţă omogenă şi stimulează efectele fiziologice ale plantei de rapiţă pentru o absorbţie îmbunătăţită a apei şi nutrienţilor, protejarea plantelor de stres şi prevenirea coacerii premature.

Prezentarea a fost şi de această dată una originală, fiind “pigmentată” cu numerele de magie inedite ale lui Johannes, care au impresionat participanţii şi au oferit evenimentelor un plus de originalitate. Obiectivul principal al momentelor de magie a fost acela de a sublinia beneficiile (de această dată absolut reale!) produselor BASF. De la nisipurile magice care au explicat formularea Tango Super, profiturile obţinute prin utilizarea produsului Opera, evidenţiate prin transformarea ziarelor în valută forte şi până la ninsoarea produsă spontan sau spectacolul deosebit de lasere, show-ul de magie a uimit audienţa şi a animat atmosfera, oferind momente cu adevărat memorabile.

“Condiţiile dificile, economice şi climatice, ale acestui an nu fac decât să întărească ideea că hazardul şi soluţiile de compromis nu pot substitui niciodată profesionalismul în practicarea agriculturii la standarde europene. Organizarea acestor simpozioane a fost un prilej în plus pentru specialiştii BASF de a fi alături de clienţii lor cu profesionalism pentru a le prezenta soluţii eficiente de obţinere a unor rezultate excelente în câmp”, ne-a declarat dl. Tiberiu Dima – Country Manager al diviziei pentru protecţia plantelor BASF România.

Lasă un răspuns