Solutia de iesire din criza pentru Romania:Energia verde

Se poate atrage investitii uriase care sa atenueze efectele crizei economice resimtite de tara noastra pentru cresterea potentialului energetic din surse regenerabile sunt de parere reprezentantii mediului economic prezenti l la Forumului Marii Negre pentru Energii Regenerabile.

Dezbaterile din cadrul Forumului a punctat oportunitatile energetice ale Romaniei, in calitate de stat riveran la Marea Neagra, precum si provocarile sistemului pe fondul crizei economice.

”Marea Neagra poate deveni un inel energetic, al infrastructurii, si, prin centrul de cercetare care va infiintat in Romania, de valorificarea maxima a potentialului energetic al acesteia. Vorbim aici de transportul maritim al gazelor naturale, pentru ca daca carbunele este repartizat relativ uniform, gazele naturale nu sunt. De asemenea, exista potential pentru biomasa, bioenergie, biogaz. Tehnologia ne permite sa valorificam ceea ce este astazi, la propriu, abandonat. E nevoie de o legislatie adecvata, de un proiect pilot si de o siguranta a investitorilor”, a declarat Iancu Iulian, presedintele Comisiei de Industrii a Romaniei.

Astfel ca, legislatia Romaniei trebuie sa atraga investitiile straine, care ar putea reduce efectele crizei economice resimtite din plin. Potrivit reprezentantilor Ministerului Economiei, promovarea energiei din surse regenerabile este asigurata deja prin transpunerea directivelor europene in legislatia romaneasca.

Lasă un răspuns