Sprijin pentru agricultura bio

Finantare agricultura bio

Din 2011, fermierii vor primi un sprijin pentru culturile ecologice care va ajunge până la 400 de euro pe hectar. Şi asta, în timp ce, până de curând, România a fost singura ţară europeană care nu primea subvenţii pe hectar pentru culturile bio.

„Grecia dispune de 600 de euro pe hectar, în condiţiile în care seceta din Bărăgan ar impune un minimum de 400 de euro pe hectar pentru culturile de aici”, precizează Marian Cioceanu, preşedintele Bio România.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, din martie, agricultorii vor putea depune cereri pentru subvenţie pentru fiecare hectar de teren cultivat ecologic prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pe măsura pentru plăţi de agro-mediu pentru agricultura ecologică. „Fermierii pot primi între 153 şi 400 de euro pentru fiecare hectar, în funcţie de tipul de cultură. De exemplu, 360 de euro pentru legume, inclusiv ciuperci, şi chiar 400 de euro pentru livezi”, explică Andrei Bălăn, consilier în cadrul Autorităţii pentru Management al PNDR.

Pentru mai multe aici.

Lasă un răspuns