Târgul finanţărilor europene pentru agricultură

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) organizează, în perioada 11 – 12 iunie 2011, în comuna Răcăşdia, din judeţul Caraş Severin, ‘Târgul finanţărilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală’.

La acest Târg, organizat la nivel regional de către APDRP, vor fi prezentate şi vor putea fi achiziţionate produse agroalimentare şi servicii specifice mediului rural, realizate la standarde europene prin proiectele finanţate cu fonduri nerambursabile acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013.

Totodată, va fi organizată şi o conferinţă de presă, la aceasta luând cuvântul atât persoane din cadrul conducerii APDRP, cât şi oficialităţi centrale şi locale.

Târgul regional APDRP aduce laolaltă beneficiarii proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi Pescuit (PNDR) din Regiunea de Dezvoltare Vest, Timişoara, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor publice şi private implicate în implementarea PNDR în România, respectiv: Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM şi instituţii bancare reprezentative pentru acordarea creditelor bancare solicitanţilor de fonduri europene.

Acest eveniment permite tuturor persoanelor să se informeze direct cu privire la etapele procesului de accesare a fondurilor nerambursabile pentru dezvoltarea unei investiţii, atât de la instituţiile abilitate, care le pot acorda informaţii avizate şi sprijin, cât şi de la beneficiari ai PNDR.

Târgul finanţărilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală va putea fi vizitat în zilele de 11 şi 12 iunie 2011, de la ora 10.00 şi până la ora 18.00 în ziua de sâmbătă, 11 iunie şi între orele 10.00 – 15.00, duminică 12 iunie. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 11 iunie 2011, ora 10.30.

Evenimentul se înscrie în campania de informare Fonduri europene pentru mediul rural, lansată de APDRP, în data de 2 februarie 2011, pentru promovarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Cu o durată de cinci luni, campania urmăreşte creşterea gradului de conştientizare a publicului interesat cu privire la oportunităţile de finanţare oferite de PNDR.

Lasă un răspuns