Ţările cu cel mai mare potenţial agricol

România, Rusia, SUA, Zambia şi Ucraina sunt doar câteva dintre ţările lumii care au un potenţial ridicat în ce priveşte dezvoltarea agricolă. Preţurile unui hectar de teren aici pot ajunge la câteva zeci de mii de dolari. Creşterile de preţuri la terenurile agricole au crescut datorită cererii în creştere a investitorilor care vor să-şi diversifice portofoliile dar şi pentru că tot mai multe ţări vor să crească suplimentele de alimente, scrie Business Insider.com. Spre exemplu, preţurile terenurilor pentru agricultură din Marea Britanie au crescut cu 13% anul trecut.

Cei care vor să cumpere terenuri agricole în Rusia vor întâmpina diverse probleme economice şi politice. Anul trecut secete severe, căldura extremă şi focuri puternice au afectat peste 10 milioane de hectare de teren, mai exact 32% din suprafaţa cultivată a ţării.

Cu doar 30% din cele 9,7 milioane de hectare de teren agricol în uz, în România există loc destul pentru achiziţii. Ţara are o legislaţie flexibilă în ceea ce priveşte proprietarii de terenuri. Investitorii ar trebui să se uite după terenuri consolidate, deoarece dezavantajul de aici este ca marea parte a terenului este împarţit în parcele de dimensiuni mai mici.

Preţurile terenurilor din Noua Zeelandă sunt scumpe, un hectar depăşeşte 20.000 de dolari, iar 90% din laptele produs aici este exportat.Lasă un răspuns