Traian Băsescu este de acord cu repunerea în funcţiune a sistemelor de irigaţii

‘Vă mărturisesc că nu sunt un specialist, dar vă pot da un element care poate fi definitoriu: este pentru prima dată în ultimii îndrăznesc să spun 20 ani, dar cert în ultimii 10 ani când fermierii şi-au primit subvenţiile înainte de perioada de începere a lucrărilor agricole, atât subvenţiile de la Uniune, cât şi subvenţiile din bugetul de stat. Din acest motiv, spre exemplu, anul acesta vom avea o producţie agricolă foarte bună, dacă nu cumva ni se întâmplă un fenomen ieşit din comun’, le-a declarat Traian Băsescu luni seara reprezentanţilor comunităţii româneşti din Marea Britanie.

‘În acelaşi timp, Sigur, veţi vedea în ţară proiecte… să reluăm construcţia canalului Siret-Bărăgan, să reluăm construcţia canalului Dunăre – Marea Neagră, tot pentru a spori capacitatea de a iriga terenul. Eu plec de la un lucru simplu: până să face investiţii gigantice, hai să repunem în funcţiune ce am stricat de la revoluţie încoace – sistemul de irigaţii existent’, a mai spus preşedintele Băsescu.

3 thoughts on “Traian Băsescu este de acord cu repunerea în funcţiune a sistemelor de irigaţii

 1. Cine e, oare, in spatele deciziei de falimentare obligatorie a SNIF ?
  Toti arata cu degetul in sus.
  E greu de crezut ca PRESEDINTELE vrea falimentul SNIF=- irigatii= agricultura Romaniei = hrana poporului roman = viitorul Romaniei !!!
  Cine e responsabil ?
  Ce face PRESEDINTELE ?
  Ce face Guvernul ?
  DE ce nu se stopeaza JAFUL ?
  De ce nu-i schimbati pe toti ? Pe Administrator,Cons.de adm,Conducere SNIF ?
  DE ce ? Fiindca fac jocul vostru ?
  Tradatori de neam si patrie !

  Tabara a mai prelungit inca de 3 ori(cate 3 luni) -perioada de agonie ( de furt ,de jaf, de talharire a averii poporului).

  ADMINISTRARE „SPECIALĂ”:
  Datoriile SNIF cresc sub supravegherea financiară a statului
  BURSA 05.01.2011
  Datoriile SNIF cresc sub supravegherea financiară a statului
  * Tabără: „Sperăm ca până la 31 martie să putem începe reorganizarea societăţii”
  Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a semnat un ordin care prelungeşte administrarea specială a Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) până pe 31 martie 2011.
  SNIF este compania de stat, de importanţă naţională, responsabilă cu mentenanţa sistemelor de irigaţii şi a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor.
  Este practic a şasea oară când SNIF intră în administrare specială, după ce societatea a mai beneficiat de supravegherea financiară a statului şi în mandatele foştilor miniştri ai Agriculturii, Ilie Sârbu, Dacian Cioloş şi Decebal Traian Remeş.
  Contactat de ziarul „BURSA”, ministrul Valeriu Tabără ne-a declarat: „Am semnat ordinul de prelungire a administrării speciale la SNIF până pe 31 martie. În acest interval vrem să finalizăm inventarul societăţii şi protocolul de partaj al bunurilor cu Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare. Sperăm ca până la 31 martie să putem începe reorganizarea societăţii”.
  Administrarea specială are ca finalitate privatizarea, în acest timp, SNIF beneficiind de o serie de facilităţi, numite „măsuri excepţionale”.
  Una dintre ele face referire la faptul că niciun furnizor public de utilităţi, indiferent de creanţele pe care le are de recuperat de la societate, nu are voie să sisteze alimentarea de resurse.
  De asemenea, tot pentru rentalibizare, împotriva SNIF orice acţiune judiciară şi extrajudiciară a creditorilor este suspendată.
  Cu toate acesta, din cauza datoriilor nerecuperate, creditorii au des-chis mai multe proceduri de executare silită, unul dintre ei revendicând chiar şi sediul central al societăţii, din Capitală.
  * Datorii în creştere cu 29%
  Deşi SNIF stă sub supravegherea financiară a statului încă de la finele lui 2007, situaţia economico-financiară a societăţii nu s-a îmbunătăţit substanţial.
  Ba din contră, datoriile societăţii au continut să crească, după cum reiese din raportările la Ministerul Finanţelor Publice.
  Dacă la finele lui 2008 societatea avea datorii totale de 68,1 milioane lei, la finele lui 2009 creanţele au crescut la 77,2 milioane lei, şi au ajuns la un nivel de 87,9 milioane lei în iunie 2010, ceea ce înseamnă o creştere cu 29%, în doi ani.
  Din cele 87,9 milioane lei, 47,8 milioane lei sunt dobânzi, iar 6,3 milioane lei sunt obligaţii restante la bugetul general consolidat, conform unui document oficial intrat în posesia noastră.
  Responsabilii de managementul societăţii sunt fostele conduceri, administratorii speciali, Agenţia Domeniilor Statului (acţionar unic) şi oficiali ai ministerul de resort, după cum reiese din raportul Comisiei parlamentare de anchetă a sistemului de îmbunătăţiri funciare.
  Deşi ne confruntăm de ani buni cu inundaţii şi secete, ale căror consecinţe le plătim din buzunarul nostru, viitorul SNIF rămâne, în continuare, învăluit în ceaţă, sub „umbrela” supravegherii financiare a statului…

 2. E dezastru,in prezent,la SNIF .
  Continua jefuirea acestuia. De ani de zile nu mai fac nimic,nu executa nici o lucrare, tin pe functii complicii la jefuire si vandalizare , si ii si platesc regeste din banii stransi doar din chirii. Nu sunt angajati sau tinuti in functii specialisti, cu cunostintele necesare in domeniu si experienta , ci sunt cate vreo 4 contabili si economisti la fiecare Sucursala,fara sa aiba partea tehnica care sa produca. E clar ce s-a urmarit si ce se urmareste. DISTRUGEREA SNIF . Oameni platitii cu salarii mari pentru simplu fapt ca mai vin din cand in cand pe la servici ,dar care nu fac efectiv nimic. Merita sa intrebam- Ce face PRESEDINTELE ? Doar are ochi sa vada si urechi sa auda. Si atunci chiar se pune intrebarea – oare DE Ce Tace PRESEDINTELE ?

  1. Haideti sa fim seriosi, atat din punct de vedere legal cat si al situatiei de fapt, SNIF-ul, dupa desprinderea ANIF-ului, a ramas cam fara obiectul muncii, fiind un simplu prestator asa cum sunt si altii, dar acestia cu capital privat. Iar a lega viitorul irigatiilor de situatia SNIF, denota necunoastere sau o ancorare in trecut cand activitatea si sistemul de irigatii nu erau la ANIF, care nu exista pe acea vreme. De 7 ani s-au cautat tot felul de teripuri pentru ca ANIF-ul sa nu preia din patrimoniul fostului SNIF ceea ce legal i se cuvenea. Ca sa nu se lege creditorii de SNIF, in 2007 s-a introdus administrarea speciala, oficial in vederea privatizarii. In realitate nu s-a facut nimic pentru privatizare, ba chiar actualul ministru, daca nu gresesc, a oprit in 2009 transferul actiunilor in vederea privatizarii. De atunci nu s-a facut nimic altceva decat s-au adunat majorari de intarziere la sumele datorate creditorilor (cele 29% de care pomenea un comentator). Iar domnul ministru si cativa colegi ai domniei sale au inaintat o initiativa legislativa pentru transferul gratuit pentru 10 ani a patrimoniului SNIF catre organizati de fermieri. (Proiectul a fost respins de Guvern si de Senat, dar este acum la Camera deputatilor, care este camera decizionala, si nu se stie…).
   De doi ani salariatii SNIF isi iau banii cam fara nici o activitate, doar din chiria pentru spatii si bruma de utilaje care mai sunt functionale. Raspunderea celor care tin societatea doar ca sa acumuleze datorii (in primul rand la Ministerul Finantelor) cred ca este mult mai mare decat isi dau dansii seama.

Lasă un răspuns