Tribunalul Constanţa a aprobat cererea de intrare în insolvenţă a Murfatlar România

Tribunalul Constanţa a aprobat cererea de intrare în insolvenţă a Murfatlar România. Compania Murfatlar precizeaza printr-un comunicat de presa ca motiv principal „gradul lent de recuperare a banilor din piaţă, caracteristica generală a mediului de afaceri în această perioadă, are ca principal efect lipsa de lichidităţi, făcând dificilă achitarea datoriilor exigibile”.

Totusi, Murfatlar precizeaza ca va continua strategia de dezvoltare si extindere a activitatii comerciale pe piata romaneasca conform planurilor deja stabilite, intr-un mod solid si sustenabil. Este important de precizat ca afacerile companiei au crescut in 2011 cu 32%, de la 140 milioane lei la 185 milioane lei.

Actionariatul Murfatlar este urmatorul:

  • Euroavipo (41,93%),
  • Euro Trade Invest (39,01%)
  • Vitivinicola Basarabi (19,04%).

In cadrul companiilor mai sus mentionate avm ca asociati

Euroavipo: Emanuel Corneliu Dobronăuţeanu (31,89%), Maria Ivănescu (33,52%), prezenţi, ca acţionari, şi la Euro Trade Invest, alături de alte persoane, precum Ion Şerban Dobronăuţeanu (17,25%), Cătălin Bucura (15,33%).

Incepand cu 2007 Murfatlar România a inceput reintinerire a viei, care a vizat in special soiuri rosii (Fetească Neagră, Pinot Noir si Merlot), implicand o investitie de peste 15 milioane de euro, pentru replantarea a 975 de hectare. Si in 2011 s-au alocat foduri pentru planul de reintinerire si a presupus replantarea a 130 de hectare de vita de vie, iar investitia a fost de peste 2 milioane de euro.

Lasă un răspuns