Valeriu Tabără s-a întâlnit cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, s-a întâlnit joi, 11 noiembrie 2010, la sediul instituţiei, cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), pentru a discuta despre revendicările acestora şi posibilele soluţii la situaţiile cu care se confruntă.

Pe durata întâlnirii s-au discutat probleme referitoare la reducerea evaziunii fiscale în domeniul agricol, dezvoltarea zootehniei la nivel naţional, îmbunătăţirea sistemului de irigaţii, taxarea terenurilor agricole nelucrate, proiecte legislative necesare pentru o agricultură competitivă.

De asemenea, au mai fost aduse în discuţie subiecte privind legea camerelor agricole, sprijinirea depozitării producţiei agricole şi cooperarea cu asociaţiile profesionale din domeniul agriculturii. Totodată, ambele părţi prezente la discuţii au fost de acord asupra faptului că este necesară întărirea controlului în teren pentru ca, în timp, să fie excluse de la plata subvenţiilor terenurile care nu sunt întreţinute.

Sursa:MADR

Lasă un răspuns