Vinul românesc de la Cramele Recaş a câştigat Marele Premiu de al Paris

Vin

Oenologul Marius Paşca a declarat luni, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres, că vinul are în componenţă cinci soiuri.

Potrivit acestuia, este pentru prima dată când un vin românesc ajunge să cucerească „Oscarul” la prestigiosul concurs francez.

„Vinul este compus din cinci soiuri, care încap într-o sticlă mică, dar care face loc unor caractere puternice – Muscat Otonel, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Fetească Neagră. Este un vin foarte catifelat şi cu un post-gust de lungă durată. Este un vin ce are 13 volume alcool, pe care-l punem la masă doar alături de mâncăruri alese şi în momente în care dorim să ne desfătăm”, a spus Paşca.

Gheorghe Iova, directorul Cramelor Recaş, a subliniat, la rândul său, că premiul este cu atât mai important cu cât a fost unicul vin din Europa de est care a urcat pe podiumul întrecerii pariziene.

Din peste o mie de vinuri albe seci, cel mai punctat a fost Solo Quinta 2010.

Anul trecut, Cramele Recaş au obţinut Medalia de aur, iar anul acesta, Marele Premiu pentru cel mai bun vin din concurs.

Preţul unei sticle de vin este de 20 de euro.

3 thoughts on “Vinul românesc de la Cramele Recaş a câştigat Marele Premiu de al Paris

  1. CARNATAREALAAAAAAAAAAAAAA domnilor vinul e o simpla posirca demna de toata lauda E bors adus din republica moldova la un pret denimic apoi sub semnatura bastardului de englez e pus in sticle si vandut prin dughenele rau mirositoare ale moldovei RUSINEEEEEEEEEEE si mai presus de toate durerea de cap care iti vine dupa ce bei un pahar apoi microbii adunati in vin de pe mainile ciorilor care culeg strugurii aaaa daca tot faceti atata reclama faceti un mic chefulet si invitati pleava din guvernul romaniei in frunte cu al sau ciclop pinguinul si blonda poate se otravesc cu vinul dumneavoastra cu stima …….george bush

  2. of, of mediocritatea din zilele noastre! stimabile domn pinten bombonel…ai macar idee ce inseamna un astfel de trofeu? ai macar idee de cate mii de alte vinuri a concurat? sau macar ai idee ce e ala VIN? pt cultura dumitale tipu’ asta care e mentionat, e australian! pe langa toate astea oricum nu cred ca ai habar cum arata o sticla de vin!

Lasă un răspuns