Vizita reprezentantilor Agentiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din Ungaria la APIA Romania

Intalnire

În data de 19 ianuarie 2011 a avut loc, la sediul Agentiei de Plati si Interventie pentru

Agricultura (APIA) din Bucuresti, vizita unei delegatii din partea Agentiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (MVH) din Ungaria, eveniment ce a marcat finalul întâlnirilor stabilite în cadrul Protocolului de cooperare încheiat între cele doua institutii în anul 2009.

La întâlnire au participat experti APIA de la Directia Metodologie, Monitorizare, Raportare si Relatii Institutionale si Directia Proceduri Plati pe Suprafata si doi experti din departamentele omoloage ale Agentiei ungare.

În prima parte a vizitei a avut loc o prezentare a activitatii de monitorizare si raportare catre Comisia Europeana din cadrul Agentiei din Ungaria, activitate care se încadreaza în linia obligatiilor pe care statele membre le au în ceea ce priveste utilizarea fondurilor comunitare pentru agricultura. De asemenea, a avut loc un foarte util schimb de idei referitoare la aplicarea liniilor directoare din acest domeniu si derularea cât mai eficienta a acestor activitati.

Cea de-a doua parte a vizitei a fost consacrata aspectelor referitoare la structura sistemului eco-conditionalitatii în cele doua state, iar discutiile s-au axat pe formatul si controlul Bunelor conditii agricole si de mediu (GAEC), controlul GAEC în ceea ce priveste cerintele minime si cerintele statutare în materie de gestionare.

Colaborarea dintre cele doua institutii a fost initiata în anul 2007 si a luat forma unor

instruiri tehnice si schimburi de experienta între expertii celor doua institutii, urmând ca si în cursul acestui an sa fie organizate astfel de misiuni în baza Protocolului de cooperare nou încheiat, la sfârsitul anului 2010, între cele doua agentii de plati.

Sursa:APIA

Lasă un răspuns